Datum Källa Rubrik Typ Alternativ
2023-06-01 DistIT DistIT AB har återköpt obligationer till ett nominellt belopp om 20 MSEK Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-05-15 DistIT Kommuniké från årsstämma i DistIT AB den 15 maj 2023 Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-05-15 DistIT DistIT: Delårsrapport januari-mars 2023 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2023-04-24 DistIT DistIT AB (publ): Årsredovisning 2022 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2023-04-13 DistIT Kallelse till årsstämma i DistIT AB Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
Pressreleaser | 13 Apr 2023 | DistIT

Kallelse till årsstämma i DistIT AB

Aktieägarna i DistIT AB, org.nr 556116-4384, (”Bolaget”) kallas härmed till årsstämma måndagen den 15 maj 2023 klockan 14.00 hos Advokatfirma DLA Piper Sweden KB på Sveavägen 4 i Stockholm. Inregistrering börjar klockan 13.45.

Rätt att delta på årsstämman

Aktieägare som önskar delta och rösta vid stämman ska:

  • dels vara införda i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken fredagen den 5 maj 2023,
  • dels anmäla sin avsikt att delta på årsstämman senast tisdagen den 9 maj 2023 via telefon 08-555 76 222, via e-post till bolagsstamma@distit.se eller per post till adress: DistIT AB (publ), ”Årsstämma”, Att: Tomas Fällman, Glasfibergatan 8, 125 45 Älvsjö.

Vid anmälan ska namn adress, telefonnummer, person- eller organisationsnummer, och aktieinnehav anges. Om aktieägaren avser att medföra biträde till stämman, ska antal (högst två) anmälas hos Bolaget enligt ovan.

Aktieägare med förvaltarregistrerade aktier

Aktieägare, som låtit förvaltarregistrera sina aktier genom en bank eller annan förvaltare måste senast fredagen den 5 maj 2023 tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn hos Euroclear. Aktieägare bör i god tid före den 5 maj 2023 begära omregistrering av aktierna hos förvaltaren. Rösträttsregistrering som av aktieägare har begärts i sådan tid att registreringen har gjorts av förvaltaren senast tisdagen den 9 maj 2023 kommer dock att beaktas vid framställningen av aktieboken.

Fullmakt

Aktieägare som avser låta sig företrädas av ombud vid stämman ska utfärda skriftlig och dagtecknad fullmakt som är underskriven av aktieägaren och som på dagen för stämman inte får vara äldre än fem år. Om fullmakten utfärdats av en juridisk person ska bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling, utvisande behörig firmatecknare bifogas. Fullmaktsformulär finns tillgängligt på Bolagets webbplats www.distit.se/sv/investerare/bolagsstammor/ samt skickas utan kostnad för mottagaren till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress eller e-postadress.

Fullmakten i original samt i förekommande fall bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling ska tas med till stämman. Kopia av fullmakten med tillhörande behörighetshandlingar bör skickas till Bolaget tillsammans med anmälan till stämman.

Förslag till dagordning

  1. Öppnande av stämman
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Godkännande av dagordning
  5. Val av en eller två justeringspersoner
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  7. Verkställande direktörs anförande
  8. Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse
  9. Beslut om
    1. fastställande av resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen
    2. dispositioner av resultat enligt den fastställda balansräkningen
    3. ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och den verkställande direktören
  10. Redogörelse för valberedningens arbete
  11. Beslut om antalet styrelseledamöter och revisorer
  12. Beslut om styrelse- och revisorsarvoden
  13. Val av styrelseledamöter
  14. Val av styrelseordförande
  15. Val av revisor
  16. Beslut om principer för valberedningen
  17. Beslut om ändring av bolagsordningen
  18. Beslut om bemyndigande för styrelsen att emittera aktier
  19. Beslut om bemyndigande vid registrering av de av årsstämman fattade besluten
  20. Årsstämmans avslutande

Huvudsakliga förslag till beslut

Punkt 2. Val av ordförande vid stämman

Valberedningen föreslår att Stefan Charette utses till ordförande vid stämman.

Punkt 9.b. Beslut om dispositioner av resultat enligt den fastställda balansräkningen

Styrelsen och den verkställande direktören föreslår att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2022.

Punkt 11. Beslut om antalet styrelseledamöter och revisorer

Valberedningen föreslår att styrelsen ska bestå av fem styrelseledamöter och att inga styrelsesuppleanter ska utses.

Valberedningen föreslår, på rekommendation av Bolagets styrelse, att antalet revisorer, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, ska vara en med ett registrerat revisionsbolag med en huvudansvarig revisor.

Punkt 12. Beslut om styrelse- och revisorsarvoden

Valberedningen föreslår ett sammanlagt högsta arvode om 1 075 000 kronor (fg. år 1 075 000 kronor) som fördelas enligt följande:

  • Styrelsens ordförande: 375 000 kronor (fg. år 375 000 kronor)
  • Övriga ledamöter som inte är anställda i koncernen: 175 000 kronor per ledamot (fg. år 175 000 kronor).

Arvode ska ej utgå för kommittéarbete då inget sådant arbete förekommer utan hanteras av styrelsen i sin helhet.

Arvode åt revisorn föreslås utgå enligt redovisade och godkända kostnader.

Punkt 13. Val av styrelseledamöter

Till styrelseledamöter föreslår valberedningen, för tiden intill slutet av den årsstämma som hålls under det nästföljande räkenskapsåret, omval av Stefan Charette, Charlotte Hansson, Mikael Nilsson, Per Kaufmann och Anders Bladh.

Presentation av ledamöterna framgår av Bolagets årsredovisning 2022 samt på Bolagets webbplats. Valberedningens fullständiga förslag, yttrande och motivering samt hur valberedningens arbete har bedrivits går även att finna på Bolagets webbplats.

Punkt 14. Val av styrelseordförande

Valberedningen förslår att Per Kaufmann väljs som styrelsens ordförande.

Punkt 15. Val av revisor

Valberedningen föreslår, efter rekommendation av Bolagets styrelse, omval av det registrerade revisionsföretaget Grant Thornton Sweden AB som Bolagets revisor för tiden intill slutet av den årsstämma som hålls under det nästföljande räkenskapsåret. Grant Thornton Sweden AB har meddelat att om årsstämman beslutar enligt valberedningens förslag kommer auktoriserad revisor Therése Utengen att fortsätta vara huvudansvarig revisor.

Punkt 16. Beslut om principer för valberedningen

Valberedningen föreslår inga ändringar av de principer för valberedningens uppdrag och hur valberedningen ska utses som antogs av årsstämman föregående år.

Punkt 17. Beslut om ändring av bolagsordningen

I syfte att anpassa gränserna för aktiekapitalet och antalet aktier i bolagsordningen för att möjliggöra nyemissioner, föreslår styrelsen att årsstämman beslutar om att ändra § 4 och § 5 i bolagsordningen på följande sätt.

Nuvarande lydelse Föreslagen lydelse
§ 4
Bolagets aktiekapital skall vara lägst 24 563 922 kronor och högst 98 255 688 kronor.
§ 4
Bolagets aktiekapital skall vara lägst 56 161 864 kronor och högst 224 647 456 kronor.
Nuvarande lydelse Föreslagen lydelse
§ 5
Antalet aktier i bolaget skall vara lägst 12 281 961 och högst 49 127 844.
§ 5
Antalet aktier i bolaget skall vara lägst 28 080 932 och högst 112 323 728.

Beslut enligt denna punkt är giltigt endast om det har biträtts av aktieägare företrädande minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.

Punkt 18. Beslut om bemyndigande för styrelsen att emittera aktier

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att bemyndiga styrelsen att intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, fatta beslut om nyemission av aktier motsvarande en utspädning om maximalt 10 procent av Bolagets aktiekapital och totala röstetal vid den tidpunkt då bemyndigandet utnyttjas för första gången. Vidare kan sådana emissioner ske mot kontant betalning, genom apport och kvittning, eller i övrigt förenas med villkor. Bemyndigandet ska främst användas för genomförande av förvärv eller finansiering av Bolagets verksamhet.

Beslut enligt denna punkt är giltigt endast om det har biträtts av aktieägare företrädande minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.

Punkt 19. Beslut om bemyndigande vid registrering av de av stämman fattade besluten

Styrelsen föreslår att stämman beslutar att styrelsen eller den styrelsen i sitt ställe förordnar bemyndigas att vidta de smärre justeringar i de beslut som kan visas erforderliga i samband med registrering av behandlade ärenden och fattade beslut hos Bolagsverket eller annars av formella skäl.

Handlingar och upplysningar

Årsredovisning, revisionsberättelse och styrelsens fullständiga förslag till beslut enligt ovan samt övriga handlingar enligt aktiebolagslagen (2005:551), kommer att finnas tillgängliga på Bolagets kontor, adress enligt ovan, samt på Bolagets webbplats, www.distit.se , senast tre veckor före stämman. Fullmaktsformulär kommer att hållas tillgängligt på Bolagets webbplats, www.distit.se . Kopior av nämnda handlingar skickas även till de aktieägare som begär det och därvid uppger sin adress. Handlingarna kommer även att finnas tillgängliga på stämman.

Styrelsen och den verkställande direktören ska enligt aktiebolagslagen (2005:551) på begäran av aktieägare, under förutsättning att styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget, vid stämman lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen och förhållanden som kan inverka på bedömningen av Bolagets ekonomiska situation.

Uppgifter om antalet aktier och röster

Det totala antalet registrerade aktier och röster i Bolaget vid tidpunkten för utfärdande av denna kallelse är 14 040 466. Samtliga aktier har lika röstvärde. Bolaget innehar inga egna aktier.

Personuppgifter

Personuppgifter avseende aktieägare som hämtats från aktieboken, anmälan till stämman samt uppgifter om ombud och biträden kommer att användas för registrering, upprättande av röstlängd för stämman och, i förekommande fall, stämmoprotokoll. Personuppgifterna hanteras i enlighet med dataskyddsförordningen (Europaparlamentets och Rådets förordning (EU) 2016/679). För ytterligare information om Bolagets behandling av personuppgifter och dina rättigheter, se Bolagets webbplats, www.distit.se under rubriken ” http://distit.se/sv/om-distit/hantering-av-personuppgifter/ ” (som finns under avsnittet ”Om DistIT” och rubriken ”Hantering av personuppgifter”).

För ytterligare information kontakta:

Stefan Charette
Styrelseordförande DistIT AB
E-mail: charette@athanase.se

eller

Tomas Fällman
CFO DistIT AB
Mobil: +46 73 086 96 82
E-mail: tomas.fallman@distit.se

Kontaktuppgifter till DistIT AB Certified Adviser:

Erik Penser Bank AB
Tel: +46 8 463 83 00
E-mail: certifiedadviser@penser.se

* * * * *

Stockholm i april 2023
DistIT AB
Styrelsen

2023-04-12 DistIT DistIT offentliggör slutligt utfall i bolagets företrädesemission Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-04-12 DistIT DistIT announces final outcome in the company’s rights issue Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-04-11 DistIT DistIT offentliggör preliminärt utfall i bolagets företrädesemission Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-04-11 DistIT DistIT announces preliminary outcome of the company’s rights issue Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-04-11 DistIT EFUEL ingår rikstäckande samarbete med ett av Sveriges största elbolag Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-04-05 DistIT DistITs styrelse har fastställt avstämningsdag för utdelning Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-03-23 DistIT DistIT publicerar prospekt i samband med Bolagets företrädesemission Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-03-23 DistIT DistIT publishes prospectus in connection with the company’s rights issue Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-03-21 DistIT Kommuniké från extra bolagsstämma i DistIT AB Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-03-21 DistIT DistIT:s dotterbolag EFUEL ingår distributionsavtal med DEFA för laddboxar Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-03-15 DistIT DistIT AB obtains consent from bondholders to amend the terms and conditions of its bonds Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-03-15 DistIT DistIT AB erhåller godkännande från obligationsinnehavare för ändring av obligationsvillkoren Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-03-15 DistIT DistITs dotterbolag EFUEL svarar på Elsäkerhetsverkets försäljningsförbud av Easee laddboxar Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-03-10 DistIT Förtydligande kommentar från VD Aurdel Sweden AB (tidigare SweDeltaco) Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-03-02 DistIT Kallelse till extra bolagsstämma i DistIT AB Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-02-22 DistIT DistIT beslutar om en fullt säkerställd företrädesemission om cirka 98 MSEK, inleder ett skriftligt förfarande för sin obligation och ingår ett ändringsavtal avseende tilläggsköpeskillingen för EFUEL Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-02-22 DistIT DistIT resolves on a fully secured rights issue of app. SEK 98 million, initiates a written procedure for its bond and enters into an amendment agreement regarding the earn-out consideration for EFUEL Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-02-22 DistIT EFUEL avser starta distributionsverksamhet inom elbilsinfrastruktur i Norge genom att etablera ett dotterbolag i Norge Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-02-22 DistIT EFUEL intends to launch distribution operations within the electric car infrastructure market in Norway by establishing subsidiary in Norway. Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-02-22 DistIT DistIT: Bokslutskommuniké 2022 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2022-12-21 DistIT EFUEL ingår rikstäckande samarbete med MECA och Mekonomen Analyser Ladda ner | Visa Stäng
2022-12-21 DistIT EFUEL signs nationwide collaboration agreement with MECA and Mekonomen Analyser Ladda ner | Visa Stäng
2022-10-28 DistIT DistIT: Delårsrapport januari - september 2022 Analyser Ladda ner | Visa Stäng
2022-10-27 DistIT EFUEL knyter avtal med Wallbox Analyser Ladda ner | Visa Stäng
2022-10-27 DistIT EFUEL signs an agreement with Wallbox Analyser Ladda ner | Visa Stäng
2022-10-26 DistIT Nomination Committee for DistIT AB prior to the Annual General Meeting 2023 Analyser Ladda ner | Visa Stäng
2022-10-26 DistIT Valberedning för DistIT AB inför årsstämman 2023 Analyser Ladda ner | Visa Stäng
2022-09-28 DistIT Deltaco och Aurora Group slås samman – bildar Aurdel Analyser Ladda ner | Visa Stäng
2022-09-28 DistIT Merger between Aurora Group and Deltaco – forming Aurdel Analyser Ladda ner | Visa Stäng
2022-08-18 DistIT DistIT: Delårsrapport januari - juni 2022 Analyser Ladda ner | Visa Stäng

Kommande händelser

30 Apr 2024 | Årsstämma 2023
30 Apr 2024 | Kvartalsrapport 2024-Q1
2 May 2024 | Årligutdelning
15 Aug 2024 | Kvartalsrapport 2024-Q2
29 Oct 2024 | Kvartalsrapport 2024-Q3
24 Nov 2024 | Kvartalsrapport 2024-Q3